HaberlerVideolar

Nervosa Yeni Albümü “Jailbreak “i Duyurdu

Thrash metal grubu NERVOSA, beşinci albümleri “Jailbreak “i 29 Eylül’de Napalm Records aracılığıyla yayınlayacak.

Gitarist ve kurucu üye Prika Amaral’ın vokal görevini üstlendiği ilk NERVOSA LP’si olacak olan albüm, grubun davulda Michaela Naydenova, basta Hel Pyre ve gitarda Helena Kotina’dan oluşan yeni kadrosunu da gözler önüne serecek.

“Endless Ambition” single’ının ardından “Seed Of Death” ile NERVOSA, gelecek olana dair ikinci bir tat sunuyor. Güzel ve epik bir girişle başlayan “Seed Of Death”, hayatın hiç bitmeyen döngüsüyle ilgili soruları araştıran ve hepimizi ilgilendiren bir konuyu ele alan felsefi sözler içeriyor.

Amaral yeni tekli ve albüm hakkında: “Bu şarkının ve yeni albümümüzün sonucundan çok mutluyum. Her zaman böyle bir şarkım olsun istemiştim ama farklı nedenlerden dolayı hiç olmadı ve şimdi nihayet bunu gerçekleştirebiliyoruz. Ayrıca daha fazla risk alabildik ve yeni şeyler yapabildik. İki gitarla kapılar yepyeni bir olasılıklar dünyasına açılıyor. Aslında NERVOSA’nın başlangıçta iki gitarı vardı, ancak daha sonra lojistik nedenlerle tek gitarla devam etmeye karar verdik, çünkü turlar için bir kişi daha az kişiyle hareket etmek daha kolay olacaktı. Şimdi NERVOSA bu eklemeye izin veren çok daha büyük bir yapıya sahip ve grubun bu anından gerçekten keyif alıyoruz. Bu albümü yazma süreci en eğlenceli süreçti ve müzikaliteyi en üst düzeye çıkararak grubu zenginleştirdi.”

Kotina şunları ekliyor: “Bence ‘Jailbreak’ hem müzikal hem de lirik açıdan NERVOSA’nın en devrimci kaydı. Çok zorlu ama aynı zamanda çok yapıcı bir süreçti. En iyi sonucu elde edene kadar her ayrıntıyla ilgilenebildik.”

“Jailbreak”, çeşitli temaları arasında, sizi tam olarak yapmak istediğiniz şeyi yapmaktan alıkoyan herkesten ve her şeyden kurtulma mesajlarını araştırıyor. Dinleyicileri, kim olduklarıyla gurur duymaya, kendilerine ve içlerinde yatan güce güvenmeye teşvik ediyor. Albüm, daha önce 2023’ün başlarında yayınlanan ve albümde yer alacak her şeyin ilk habercisi olan “Endless Ambition” ile başlıyor. Parça, Amaral’ın solist olarak inanılmaz güçlü tavrını ve yeteneğini hemen gözler önüne seriyor. Zehirli ilişkilerin çeşitli yönlerini ele alan öfkeli “Suffocare” ve “Ungrateful” yoğun açılış parçasının yolunda devam ediyor. Acımasız başlık parçası “Jailbreak” thrash metal korosu ve kükreyen gitar sololarıyla saldırıyor. NERVOSA, “When The Truth Is A Lie” adlı yoğun parçayı efsanevi EXODUS gitaristi Gary Holt’un etkileyici konuk katkısıyla renklendirirken, INFECTED RAIN/DEATH DEALER UNION vokalisti Lena Scissorhands “Superstition Failed” adlı parçaya sesini vererek bir başka güçlü konuk özellik sunuyor. “Elements Of Sin” albümün en çılgın gitar işlerinden bazılarını ve gürleyen vokalleri içerirken, kontrol edilemeyen kapanış parçası “Nail The Coffin” 13 parçalık albümü güçlü bir thrash banger ile kapatıyor.

Gerçek NERVOSA tarzında, albümün lirik temaları toplumumuzu doğrudan, eleştirel bir şekilde yorumluyor ve mesajlar son derece hızlı, çiğ ses manzaraları aracılığıyla iletiliyor. “Jailbreak “te grup, dörtlünün önceki başarılı albümlerinin prodüktörlüğünü üstlenen Martin Furia ile güçlü işbirliğini sürdürüyor.

“Jailbreak” parça listesi:

01. Endless Ambition
02. Suffocare
03. Ungrateful
04. Seed Of Death
05. Jailbreak
06. Sacrifice
07. Behind The Wall
08. Kill Or Die
09. When The Truth Is A Lie (feat. Gary Holt)
10. Superstition Failed (feat. Lena Scissorhands)
11. Gates To The Fall
12. Elements Of Sin
13. Nail The Coffin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu