Röportajlar

CADAVEROUS CONDITION

Selamlar, bu sizinle aslında ilk iletişimimiz değil, 2004’te çıkardığım Rot’n Roll Magazine’de röportajınız vardı, o zamandan bu zamana tarzınızda biraz değişiklik var, bundan biraz bahseder misiniz?
Merhaba! 2004’ten bu yana ben tarzımızda bir değişiklik göremiyorum. Her zaman garip fikirlerimiz, brutal vokalli akustik partisyonlarımız vardı, yani bizim tarafımızda pek bi’ değişiklik yok.

Kişisel olarak dinlediğiniz şeylerde de değişmeler olsa gerek…
Her zaman yeni şeyler, gruplar, keşfediyorum. Doğrusu bunlar benim bilmediğim eski gruplar oluyor. Fakat hala 80’lerde ve 90’larda dinlediğim şeyleri dinliyorum. Death In June, Fields Of The Nephilim, Judas Priest, The Exploited, Dead Can Dance… bunlar hiçbir yere gitmez. Şu sıralar Christy Moore, Show Of Hands, Burzum, Reverend Bizarre ve Babylon Whores dinliyorum.

İlk olarak “Burn Brightly Alone” adlı albümünüzden bahsedelim, kayıt süreci, albümün yayınlanması, Starry…
Bu albümü yazmak ve kayıt etmek 5 yılımızı aldı, acele etmiyoruz. Düzgün bir şirketten yayınlamakla ilgilenmediği için biz de kendimiz yapıp, kendi şirketimiz olan “Starry”den yayınladık. Her şeyden biz sorumluyuz, müzik, prodüktörlük, kapak tasarımı, dağıtım, tanıtım vs her şey.

Tepkiler nasıl? Eski dinleyicileriniz hala peşinizde mi?
Duyduğumuz kadarıyla, “Burn Brightly Alone” albümü en iyi albümümüz olarak görülüyormuş. Bu iyi bir şey, çünkü çoğu eski grup kariyerlerinin sonlarına doğru iyi albümler çıkarmıyorlar, fakat biz yapıyoruz! 90’ların başından bu yana bizi takip edip, bizimle kalan insanlar kesinlikle var. Piyasa olmayan, takip edilmesi güç ve garip albümleri olan bir grup olduğumuzu düşünürsek, bizimle kalmak pek kolay değil.

Albümün kapak tasarımı oldukça sade olmuş, bence şık duruyor, bu konudaki fikirleriniz nedir?
Neyse odur, müziğimizi, sözlerimizi, müziğin arkasındaki görüntümüzü ve genel duruşumuzu iyi ortaya koyuyor.

Eski röportajımız yine senle(Wolfgang) yapılmış, hiç bir metal grubu ilgimi çekmiyor hatta en çok KISS’ten hoşlanıyorum demişsin, şimdilerde görüşlerin nasıl?
Haha, tam olarak hatırlayamıyorum ama kesinlikle artık sürekli metal dinlemediğim doğru. Fakat son 5 yılda eskisine kıyasla daha çok dinliyorum, ki bu garip. Bazı ‘doom metal’ gruplarını seviyorum, tekrar keşfettiğim “Reverend Bizarre” ve “Count Raven”. ‘Extreme metal’den bu günlerde ‘black’ gruplarından “Burzum”u, ‘death’ gruplarından “Morbid Angel”ı dinliyorum ve tabii ki “Bathory” her zaman…
Çoğu türde ise, türü çok sevmesem de türün içinden sevdiğim gruplar var. “KISS”i hala seviyorum, Özellikle “The Elder” ve “Unmasked” albümlerini.

Türkiye’de konsere çıkacaktınız bir dönem, çıkıp çıkmadığınızı hatırlamıyorum çok uzun dönem geçti, neler olmuştu?
Evet, 2004’te Ankara’da Rock Station Festival’inde çalmıştık. Harikaydı. En güzel sahne deneyimlerimizden biriydi. Bizi orada destekleyen herkese teşekkürler. Bu adreste bazı şeyler görebilirsiniz. (tıklayın)
Türkiye’ye dönme planlarımız vardı, hatta tekrar Rock Station Festival’inde çalmayı düşünüyorduk, fakat kazık yedik ve bir sürü para kaybettik, biz biletlerimizi çoktan almıştık ama konser iptal edildi.

İnternetin underground piyasaya zarar vermediğini, getirilerin yanında götürülerin de olduğunu fakat bunun size yaradığını söylemişsin, şimdi de aynı şekilde mi düşünüyorsun internet için?
Evet, sanırım öyle. Hem lütuf, hem lanet.

Cadaverius Condition için yakın gelecekte göreceğimiz planlanmış şeylerden biraz bahseder misin?
Hayır, yeni albümü tanıtmaya çalışıyoruz ve yayınlanışından sonraki birkaç haftada da bitmesini istemiyorum. Bu sıralar, iş ve yeni çıkan albümler çok kısa ömürlü oluyorlar, sebebini anlamış değilim. Bu albüm önemli çünkü, bir sonraki albüme kadar yıllar ve yıllar geçecek, eğer tabii olursa. Bu yüzden “Burn Brightly Alone”u dikkatlice dinleyin, keşfedilecek bir dünya şey var. Hızlıca bir araya konulmuş birkaç şarkıdan oluşmuyor, o bizim hayatımız.

Soracaklarım bu kadar, eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?
İlgine teşekkür ederim, lütfen sitelerimize göz atın :www.cadaverouscondition.comwww.facebook.com/CadaverousCondition
Albümün bedava yayınlandığı site, buradan dinleyebilirsiniz :cadaverouscondition.bandcamp.com

Çeviri : Özgür T.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu