Kritikler

KOZELJNIK ”Deeper the Fall”

Paragorn Records – 2010 – Sırbistan

Havanın kararmasıyla birlikte bu gecemi black metal kritiklerine ayıracağımı düşünmeye başlamıştım. Gerçekten gece de bana yardımcı oldu ve gök gürültüleri, kasvetli bulutlar ve yağmurla birlikte atmosferi hazırladı. Aslında Kozelnik bu girizgahı hak eden bir yapıya sahip değil.Bende daha önceden kasetleri olan bir grup Kozeljnik, takip etmeyeli 2 albüm yapmışlar.Aslında bana bu tip albümler biraz vasat-üzeri gibi gelmeye başladı, özellikle son senelerde underground da çok büyük bölünmeler yaşanıyor. Çünkü underground. olan grupların bir çoğu müzisyenlik becerilerini üst düzeye çıkarıp gerçekten black metal tarzı içerisinde çok farklı albümlere imza atıyorlar.Kabaca ” pür taka taka” albümler yavan tat vermeye başlıyor.

Kozeljnik aslında sıradan bir grup değil,sıkı bir grup,underground piyasada gerçekten başarılı işlere imza atıyorlar.Ama aynı tarzdan binlerce grup var,aslında farklı şeyler aramayanlar sadece black metal olsun raw black metal olsun ,baştan aşağı aynı rifleri çalsın diyenler için ideal bir grup ,sakın bu tabirlerimi grubu kötülemek amaçlı kullandığımı düşünmeyin.Artık Darkthrone sound yani klasik “Transilvanian Hunger” soundu biraz şekil ve ivme kazandı.Bu arkadaşlar biraz o soundun blast giden versiyonu ,yani çok fazla “tek düze” ,buda gerçekten sayısı giderek artan BM grupları piyasasında sıkıntı yaratıcı olabiliyor.

Grup elemanları ırkçımıdır bilmiyorum,bu kritiği okuyunca bana küfür dolu e-mail mi atarlar yoksa teşekkür mü ederler? Aslında daha önce Türk bir distro ile çalıştıkları için ırkçı olmadıklarını düşünüyorum.Ortalama bir raw black metal kamçısı,daha sert ,daha hızlı, daha güçlü olmaları için onları tutan yok,biraz daha vizyonunuzu geniş tutun arkadaşlar,yine de başarılı bir albüm…

6.8/10

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu