Kritikler

Colosso – From Nothing To Nothing EP İncelemesi

Portekiz – 2024 – Bağımsız

Colosso bizi Portekiz’in Porto şehrinden selamlıyor. Tek kişilik bir proje olduğunu gördüğüm Colosso’nun yakın zamanda çıkacak olan From Nothing to Nothing EP çalışmasını kısaca sizler için dinledim.

Colosso’yu ilk defa dinliyorum ama şöyle kısaca geçmişine bakacak olursak, 6 tam zamanlı albüm ve 3 EP çıkarmışlar. Müzik piyasasına ilk girişlerini de 2011 yılında bir demo yayınlayarak yapmışlar. Metal Archives sitesinde grup fotoğrafı var ama bana gelen promosyon içeriğinde herhangi bir fotoğraf göremiyorum.

Max Tomé’un besteleri oldukça brutal, ve ağırlıklı olarak growl brutal tonlarını kullanmış. Fakat şarkı geçişlerinde temiz ve pop türüne yakın tonda clean vokaller ile bağlantı kurmuş. Genel olarak death metal tınılarını ağırlıkla hissettiğim bir EP oldu. Fakat grubun gothic rock a sinyal çakan geçişleri de dikkat çekiyor. Özellikle Rebirth’te bunu çok iyi anlayabiliyorsunuz.

Bleed For All yine aynı tempoda başlıyor. Bana Katatonia’yı da anımsatmadı değil. Genel anlamda grubun kendini tanıtımlarda açıkladığı tarz ambient-death metal, fakat ben ambientlik bir kısım göremedim. Bana daha çok brutal death metal, groove metal ve hafif gothic-doom metal etkileşimleri hissetti. Zaten FFO olarak Opeth, Hate Eternal, Meshuggah gibi grupları belirtmişler.

Özetle, Colosso müzikal anlamda tecrübeli bir proje, depresif ve karanlık yanları ağır basan death metal şarkılarından oluşuyor. Grubun diğer albümlerini de bu linkten inceleyebilirsiniz. Özellikle depresif ve aynı zamanda brutal tarzları seviyorsanız Colosso tam size göre…

7/10

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu