Kritikler

DUSK “Orok Halaban”

Possession Productions – 2009 – Macaristan

Öncelikle alışılmış bir black metal albümüyle karşı karşıyayız. Grup yine uzun parçalara devam ediyor. Albüm ilk olarak 17 dakikalık bir parçayla başlıyor, bunun yaklaşık ilk 2 dakikası sadece distortion arpejle sürüyor , daha sonra parça hareketleniyor. — neyse ki böyle uzun parçaları seviyorum da sıkılmadan dinleyebiliyorum — Her üç parçanın da havası hemen hemen aynı, birbirine yakın riffler kullanıldığından olabilir.

Sound hoşuma gitti diyebilirim, kayıt kalitesi yine düşük bir albüm olmuş, özellikle drum machinelar yine zayıf kalmış. Yeni albümün önceki albümlerle aynı sounda sahip olması , grubun bu özelliklerini bozmadan işlerine devam ettiklerini gösteriyor. Yani bir bakıma ”biz artık böyleyiz” diyorlar sanırım. Ama böyle devam ederlerse kalıplarının dışına çıkamayarak önceki parçalara benzer albümler yapacaklarını düşünüyorum. Gitarlar ise yine standart black metal riffleri, yer yer klavye alt yapılarıyla parçaların havası değişiyor, o da olmasa gayet klasik bir albüm olacakmış. Vokalleri sevdim hem tonu hem de parçaya göre kullanılış şekli hoşuma gitti.

Hırvat arkadaşlar yine kendi dillerinde albüm yapmaya devam ediyor. Ne söylediklerini iyi ki anlamıyorum yoksa bunun black metale uygun olmayacağını düşünebilirdim. — bazı diller gerçekten black metale yakışmıyor — Ancak black metalde ruh daha önemli olduğu için buna fazla takılmayacağım.

6/10

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu