Kritikler

IMHA TARIKAT – Kara Ihlas

Vandetta Records – 2019 – Almanya

Imha Tarikat, Almanya’dan black metal çalan bir topluluk.Aslında 2 kişiden oluşuyor.Grubun vokal ve gitar görevini üstlenen Ruhsuz Cellat bir Türk.Imha Tarikat ,ülkemizdeki gruplardan daha cesur bir şekilde Türkçe grup ismi,albüm ismi ve şarkı isimlerini kullanmayı tercih ediyor. Ülkemizde bu tip işleri yapanların sayısı gerçekten çok az ve genel kitle tarafından beğenilmiyor.Bence grubun ismi ve kullandıkları lirikler ,çaldıkları besteler ve grubun genel duruşu ile oldukça uyumlu olmuş.

Imha Tarikat, genel olarak kasvetli bir atmosferi tercih etmiş.Soğuk,kasvetli ve saldırgan olarak tanımlama yapılması yanlış olmayacaktır.Vokal özellikle ağır atmosfere derinlik katan en önemli unsur. Liriklerde genel olarak İngilizce kullanılmış fakat Türkçe ve Almanca kısımlarda çeşitlilik açısından grubun bir zenginlik göstergesi denilebilir. Düz yapıda besteler,orta dönem black metalini oldukça yansıtmış.Çoğu şarkıda değil fakat bazı bölümlerde(Şafaksız Rüya,Kara İhlas) ben Marduk-Opus Nocturne albümündeki atmosferik öğeleri bol olan parçalara yakın hissiyatlar aldım.(Materialized in Stone,Sulphur Souls)

II-I: Omninihai Çözümü :
Namus solar, ruhlar leş olur
Nur arayan adam karanlık bulur
Yan dünya acımıza son çözüm
Bıktım yalanlarından

III-II: Kara Ihlas :
Blazing hearts calling for kara ihlas
In the end they yearn for death
The warmth is fading and the cold kicks in

Lafı çok uzatmayacağım, bu yıl Imha Tarikat grubunun ismini çok sık duyacağız,hatta Türkiye’ye çalmaya gelirler diye düşünüyorum. Black Metal tarzı son yıllarda oldukça değişti,gelişti ve başka tarzlar ile iç içe girdi. Fakat Imha Tarikat tarzı gruplar olduğu sürece, bu ruhu ve atmosferi kaybetmeyip gerçek black metali yaşatmaya devam edeceklerdir,hiç şüphem yok!

7,50/10

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu