Röportajlar

NERVOUS IMPULSE

Selam! Naber? Yeni, harika albümünüzü kutlarım! Gerçekten katil ezgiler. Sizin gibi ölümcül müzik yapmak için neler yapabiliriz? 🙂
Eric :
Eğlence için çalın! Ayın lezzetlisi olmak için çalışmayın.. Sadece ne istiyorsanız onu yapın, yorumlara kafanızı takmayın.

Bu sizin ilk albümünüz, fakat daha öncesinde 5 tane promo şarkı vardı. Onlar farklı şarkılar mı? Bu şarkılarla yeni albümünüz arasındaki farklar neler?
Yan :
Promo, aslında ‘‘Enough for Dementia’’ albümünün çalışmalarından 5 şarkıdan oluşuyor. Albüm öncesinde insanlara kendimiz göstermek için 3” bir promo cd hazırladık. Tepkiler ve coşku oldukça ezici oldu…

Bir çok tarzı bir araya getiriyorsunuz – bu sizin kişisel zevklerinizden mi kaynaklanıyor? Siz ne düşünüyorsunuz, sizce grindcore’a mı brutal death metal’e mi daha yakınsınız?
Yan :
Extreme müziğin farklı tarzlarını dinliyoruz, sonuç olarak tabii ki müziğimize de yansıyor. Death metal yada grindcore mu sorusuna gelince kesin bir şey söyleyemiyorum. Şarkıları titizlikle kulağa en iyi gelecek şekilde düzenliyoruz.

"The Bells Of Immortality" gibi şarkılarda bazımelodik elementler kullandığınızı duydum. Melodik elementlerin müziğinizdeki payı nedir? Sizce gerekli mi ve neden?
Yan :
Bu nefes almak gibi bir şey biliyor musun? Hepimiz saldırgan müzikten yanayız ama bazen diğer brutall riffe geçmek için bu anahtar gibi bir şey oluyor. Vincent grupta melodilerin ve teknik rifflerin efendisi.

Nervous Impulse’da insanlık dışı ve çeşitli vokallerin rolü çok büyük. Bu tarz vokalleri çalışırken zor oluyor mu? Hangisi en zor olanı? Sizce death metal/grindcore vokallerinin efendileri kim?
Eric:
Hmm, bende doğuştan gelen bir yetenek olarak hayvan gibi ses çıkarmak var. Açıklaması zor ama benim osuruklarım gibi olduğunu söyleyebilirim… Ciddi konuşmak gerekirse ben kardiyo vasküler şekli konusunda iyiyim. Benim gibi vokal yapabilecek milyonlarca insan var, ben sadece şanslı olanım.

Benim vokal konusunda efendi olarak gördüklerim, özel bir sıralama olmadan : Jeff Becera(Possessed), Joe Ptacek R.I.P. (Broken Hope), Frank Mullen (Sufocation), Chris Barnes (eski Cannibal Corpse), John Tardy (Obituary), Lee Dorian (eski Napalm Death) ve Death’ten Chuck !

Albümdeki favori parçalarınız neler ve neden? Albümü sık sık dinliyor musunuz?
Yan :
Kişisel olarak "Dead Jeremians" diyebilirim çünkü mosh ve stump beat’leri çok seviyorum, tıpkı arka bahçedeki ağaç ile kavga etmek üzereymişim gibi hissettiriyor.

Albümü neden bir şirketten bağımsız çıkardınız? Bence harika müziğinizle iyi bir şirket bulabilirdiniz…
Yan :
Hala bu albümü + bir kaç şarkı ile yeniden basmak isteyen bir şirket arıyoruz. Hazırda bulunan 5 yeni şarkımız daha var…

Empathy Denied, Obscene Crisis, Enraged isimli gruplarda daha önce çaldın mı? Onlarla ilgili bir şeyler söylemek ister misin?
Eric:
Tüm bu gruplar geçmişimde kaldı. Kendimi %100 bu gruba verdim ve hiç pişman değilim. Onlar için yapabileceğim en iyisini yaptım ve gerçekten çok eğlenceliydi, hepsine, özellikle Empathy Denied’tan arkadaşım Steven Henry’ye iyi dileklerimi sunuyorum. Obscene Crisis zaten 2001’de bitmişti.

Myspace profilinizde "Nervous Impulse 100% Pure Hate" gördüm. En çok neyden nefret ediyorsunuz? Müziğinizde nefretin rolü ne kadar büyük? Müziğinize duygusal diyebilir miyim?
Eric:
Biz sosyal olarak kendimizi bu işe adadık diyebiliriz.Sadece yaşamsal gerçekleri konuşmayı tercih ediyoruz,çünkü bu insanlık için önemli bir noktadır. Yaşam gerçekten berbat kimine göre ,her dönemde ,özellikle benim jenerasyonum giderek yaşlanıyor.Ama halen aynı şeylerle karşılaşmaya devam ediyoruz. Hiç bir şey değişmedi yani, halen boşa uğraşıyoruz.

Sözlerin konsepti nedir? Muhtemelen sosyal yaşantıdan etkileniyorsunuz, doğru muyum?
Eric:
Kesinlikle doğru tespit! İnsanın derinlerine inip doğru pencereden bakmaya çalıştım. Söz içeriği açısından tam olarak grindcore/hardcore konsepti olduğunu söyleyebilirim. İnsanların düşündüğü gibi, kesinlikle bir guru gibi düşünüp insanlara vaaz vermek gibi bir niyetimiz yok (…) bir çok insan bunu istiyor. Size nasıl düşüneceğinizi, ne yapacağınızı ve ne giyeceğinizi falan söylüyorlar, bense hayatın acı yanlarını ve mutluluklarını söylüyorum, dünyaya toz pembe bakmıyorum.

Bazı röportajlarda "Dead Jeremians" adlı şarkıyı hayatında geçen bir hikayeden etkilenerek yazdığını söylemişsin. Bunu bizim okuyucularımızla da paylaşır mısın? Bunun gibi başka şarkılar da var mı?
Eric :
Ben yaşlı biriyim (39 olacağım), sosyal görevli olarak çalışıyorum ve "Dead Jeremians" bunla alakalı bir hikaye. ’’House of Jeremy’’ isimli bir gençlik merkezinde müdür yardımcısıydım. İlaç tedavisi gören ve davranış bozukluğu olan insanlar için kurulmuş bir rehabilitasyon merkeziydi. Bir gün, hükümetimiz bize olan maddi desteği kesti.Merkezimizi kapattı ve 35 genci sokağa sadece bir otobüs bileti ile attı,terapilerine devam edemediler.Bir çoğu intihara teşebbüs etti ya da evsiz bir şekilde sokakta yaşamına devam etti.Hükümet bu insanları sırf bütçeleri elvermiyor diye kurban etti.Bu benim anılarımdaki en büyük yaralardan biridir. Hükümetin bu yaptığını ömrüm boyunca unutmayacağım,ASLA!

Konserleriniz hakkında biraz konuşalım. Kaç kez sahne aldınız? Sahne performansınızı nasıl tarif edebilirsiniz? En çok neye ağırlık verirsiniz?
Eric :
Çok sık sahne almıyoruz, hatta en yakın, Aralık ayında Rimouski’de çaldık. İnsanlar %200 bizimleydiler. Göz atmak istersen youtube’da bir kısım görüntü var. Aile ve iş nedeni ile ilkbahar ve Yaz aylarında daha sık sahne almayı tercih ediyoruz. Daha az sahne alıp hayranlarımızı baymamayı tercih ediyoruz.

Ülkenizdeki Beneath The Massacre yada Despised Icon gibi yeni aklım death metal/deathcore grupları hakkında ne düşünüyorsunuz? Brutal müziğin modern tarzlarını dinliyor musunuz?
Yan :
Bazılarımız o grupları dinliyor ve yaptıkları işe saygı duyuyoruz ama açıkçası biz şarkı yaparken o akımdan baz almıyoruz. Nervous Impulse brutalitenin daha çiğ kısmında yer alıyor.

Olimpiyatlarda sizin hokey takımının başarısız olması hakkında neler diyebilirsin ? Ülkede bu olay nasıl yankılandı ?
Yan :
Heyy, onlar altın madalyayı kazandı. Kanada’da bu spor ulusun bir numaralı sporudur,televizyonda görmedin mi ?Montreal’de yerel hokey takımı Canadiens Stanley Kupasını kazandığında insanlar çılgına dönmüştü.Kapını,camını sıkıca kitlemelisin yoksa fanatik taraftarlar her yeri aşşağı indirebilirler aynı Avrupa’daki futbol fanatikleri gibi…

Bu spora ilgi duyuyor musunuz? Oynuyor musunuz? Hokey neden Kanada’daki en popüler spor?
Eric :
Hokey burada spordan çok din gibi. Tıpkı Güney Amerika ve Avrupa’daki futbol gibi.

Polonyalı gruplar, dergiler hakkında fikrin var mı? (Tabi yazarımız Polonyalı olduğu için böyle bir soru sormuş/Goremented) Avrupa piyasası ile ilgileniyor musun?  Avrupa turnesi söz konusu mu?
Yan :
Vader, Decapitated ve Behemoth tamamen ölümcül !!! Kesinlikle karşımıza ciddi organizatörler çıkarsa bir festivalde yada birkaç Avrupa ülkesinde çalmak istiyoruz.

Vakit ayırdığınız için teşekkürler, son olarak eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?
Müziğimizi dinlemek için vakit ayıran herkese teşekkürler!
Almak isteyen olursa ‘‘Enough for Dementia’’albümümüz yalnızca 10$..
Sayfamızı ziyaret edin: www.myspace.com/nervousimpulse , bize ulaşmak isteyenler için :[email protected]

Şerefe !!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu